BAŞKAN ELÇİN, İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ ‘NÜN 103. YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMINA KATILDI

Genel 12/03/2024 14:16

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ‘nün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Kazım Karabekir Abadolu Lisesi tarafından Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programı günün anlan ve önemini belirten konulu video gösterisinin ardından Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşının Kabulü konulu oratoryo gösterisi ile devam etti.

Oratoryo gösterisi sonrası, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında okullar arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program sonunda, Resim ve Fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilirken protokol tarafından serginin gezilmesi ile program sona erdi.

Programa; Vali Sn. Cengiz Ünsal, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Sn. Muhammet Kelami Kablay, Belediye Başkanı Sn. Demirhan Elçin, Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Yunus Emre Büyükyurt, Milli Eğitim Müdürü Sn. Fahri Acar, İYİ Part İl Başkanı Sn. Yusuf Sağlam, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.